• |
  • |
  • Waarom wij voor Wordpress CMS kiezen

Waarom wij voor Wordpress CMS kiezen

tags kennis

Datum woensdag, oktober 3, 2018

WordPress, het gebruiksvriendelijke CMS met eindeloze mogelijkheden

Wanneer je een website wilt maken, kun je kiezen uit diverse Content Management Systemen (CMS). Ieder CMS heeft zo zijn eigen mogelijkheden, voordelen en gebruikershandleiding. WordPress is zo’n CMS waar je je eigen website, webshop of blog mee kunt maken. Ben jij op zoek naar veruit het populairste CMS met eindeloze mogelijkheden dat ook nog eens enorm gebruiksvriendelijk is? Stop dan met zoeken. Hieronder lees je álles over WordPress. Zeker weten dat jij hierna overtuigd bent!

WordPress website

Met behulp van WordPress kun je dus een website, webshop of blog opzetten. Middels dit CMS kun je heel makkelijk de website onderhouden en aanpassen. Het grote voordeel van WordPress, is dat je geen kennis van HTML op PHP nodig hebt. Waar je bij andere Content Management Systemen de hele website door middel van codes op moet bouwen, is dat bij WordPress niet nodig. Het CMS schrijft namelijk de code voor jou. Daarnaast blijft WordPress zich continu ontwikkelen doordat WordPress zo groot is. Er worden regelmatig updates van het systeem aangeboden, om nog maar niet te spreken over de nieuwe thema’s en plugins. Daar profiteer jij uiteraard ook van. Verder is het CMS enorm gebruiksvriendelijk, heeft het onbeperkte functionaliteiten en is het ook gericht op zoekmachineoptimalisatie. Hierdoor heb jij niet alleen een prachtige website, maar sta je ook nog eens hoog in Google. En last but not least, WordPress is geheel gratis te gebruiken! Hieronder lees je daar meer over.

WordPress kosten

Om gebruik te kunnen maken van WordPress kun je je portemonnee dicht laten. De aanschaf en het gebruik van WordPress is namelijk gratis. Echter, wanneer je bepaalde plugins wil installeren of een exclusief thema wil gebruiken, hangen daar wel kosten aan. De WordPress kosten zijn in beginsel dus gratis, maar afhankelijk van hoe uitgebreid je het allemaal wil, moet je daarvoor betalen.

Benieuwd of wij wat voor jou kunnen betekenen?

Laten we kennismaken!

Een scala aan thema’s, plugins en widgets

Als je met WordPress werkt, zul je de termen ‘thema’s’, ‘plugins’ en ‘widgets’ regelmatig voorbij zien komen. Het thema is in principe het kant-en-klare ontwerp van de website. Ga voor een strakke website die de perfecte indeling heeft voor je blog of zoek juist een thema dat meer gericht is op een webshop. De meeste thema’s kun je zelf nog finetunen, waar wij je uiteraard heel graag bij willen helpen. Met behulp van de plugins kunnen de functionaliteiten en/of extra’s op je website uitgebreid worden. Ga bijvoorbeeld voor een plugin die je website nóg sneller maakt of een plugin waarmee je meerdere talen toe kunt voegen op je website. Uiteraard weten wij wat de beste plugins zijn voor jou! Tot slot kun je ook met widgets extra functionaliteiten toevoegen aan de sidebar of de footer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zoekbalk waarmee mensen binnen no time op je website vinden wat ze zoeken? Andere mogelijkheden zijn onder andere een blogarchief of icoontjes van de sociale media die jij gebruikt.

Van eenvoudige blogs tot ingewikkelde webshops

Zelfs vandaag de dag worden er iedere dag meer dan 100.000 nieuwe WordPress websites geïnstalleerd en gebouwd. Na al die jaren is het dus nog even succesvol en dat is ook niet zo gek. WordPress wordt niet alleen gebruikt voor blogs, zelfs webshops van de grootste merken maken gebruik van het CMS. Zo maken onder andere Mercedes-Benz en Marks & Spencer gebruik van een WordPress website. Wil jij jezelf toevoegen aan dit rijtje? Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op. Wij staan te popelen om een mooie, professionele Wordpress website voor je te maken!?