Lokale SEO

Heb je vragen?

Neem contact op met ons als je meer wilt weten. Wij helpen je graag!

Neem contact op

Je wilt lokaal beter vindbaar zijn met je website of webshop. Dan is het optimaliseren van jou website met lokale SEO wellicht een goede stap. Wij kunnen je helpen om er voor te zorgen dat je hoger komt te staan in lokale zoekopdrachten in Google. Want lokale zoekresultaten worden steeds meer belangrijk.

Wat is lokale SEO?

Om te beginnen is het handig om te weten wat lokale SEO is en inhoud. Lokale SEO (Search Engine Optimization) is een onderdeel van de zoekmachine en is gericht op het zoeken die in een bepaalde regio wordt uitgevoerd.

 

Wanneer is lokale SEO interessant voor jou?

Tijd voor actie! Maar voordat je begint is het belangrijk dat je goed nadenkt over wie je klanten zijn, verkoop je online je producten in het hele land? Dan is het van belang dat je wordt gevonden op algemene zoekwoorden. Wanneer je bijvoorbeeld tassen verkoopt zou een goed zoekwoord “leren tas kopen” kunnen zijn. Maar stel nou als je jouw bedrijf zich richt op een specifieke regio binnen een specifieke plaats? Dan is lokale SEO voor jouw bedrijf zeker interessant.

Lokale zoekmachine optimalisatie is goedkoop en effectief!

Met een zoekwoord zoals “Schoenreparatie Almelo” is een mooi voorbeeld van een lokale zoekopdracht. Om bovenaan in Google te komen op een zoekwoord als “Schoenreparatie’ waarbij je veel concurrentie hebt is vaak duur. Op het zoekwoord “Schoenreparatie Almelo” wordt minder vaak gezocht, maar de mensen die er op zoeken zitten in deze regio en zijn specifiek op zoek. De optimalisatie van zo’n zoekwoord is eenvoudiger en dus goedkoper.

Vragen? Wij zijn hier om je te helpen.